Haber

Sakarya’da ‘Sıfır Atık’ta kurumsal başarı

SAKARYA (İGFA) –Sakarya Büyükşehir Belediyesi, ‘Sıfır Atık’ sloganıyla çıktığı yolda her gün farklı adımlar atarak çevreye olan duyarlılığını gösteriyor.

2020 yılında gerekli kriterler yerine getirilerek alınan ‘Sıfır Atık Belgesi’ ile başta belediye ana binası olmak üzere tüm ek binalarda sıfır atık yönetim sistemi hayata geçirildi. Proje kapsamında binalarda geri dönüştürülebilir atıkların farklı şekilde toplanmasına yönelik çalışmada değerli bir başarıya daha imza atılmıştır. Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan raporda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde yürütülen projeye dikkat çekildi.

9.400 KG ATIK GERİ DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin yayınladığı raporda, proje kapsamında toplam 9 bin 400 kg kağıt, cam, metal ve plastik atık geri dönüştürülerek doğaya kazandırıldı. Diğer atıkların toplanması ile elde edilen geri dönüşüm ise bin 210 kilogram hammadde tasarrufu, 16 bin 172 kerkeneji tasarrufu, 7 bin 304 litre yağ tasarrufu, 110 metreküp su tasarrufu ve 65 ağaca eşdeğer. Sıfır Atık Yönetim Sistemi Uygulama Rehberi doğrultusunda yürütülen çalışmaların önümüzdeki dönemde de hassasiyetle devam edeceği belirtildi.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Hammaddelerimizin ve doğal kaynaklarımızın verimli kullanılması, israfın önlenmesi, atık oluşumunun en aza indirilmesi ve atıkların doğaya yeniden kazandırılması için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. 2020 yılında faaliyete başladığımız ev içi atıkların toplanması ve ayrıştırılması kapsamında 2022 yılında 9.400 kilogram atık malzeme doğaya kazandırılmıştır. Çevreye daha yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar gelecek nesillerimiz gece gündüz kesintisiz bir şekilde devam edecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu