Sağlık

En iyi doğal maden suyu markaları hangileri? Doğal maden suyunun faydaları…

Doğal yer altı rezervuarlarından ve maden kaynaklarından elde edilen maden suları da musluk suyundan çok daha yüksek mineral içeriği sunmaktadır. Yüksek mineralli su içmenin kan şekerini sabit tuttuğunu, kötü huylu kolesterolü azaltabildiğini ve metabolik sendrom kriterlerini desteklediğini gösteren birçok çalışma var.


DOĞAL MADEN SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Çocuklar, hamileler ve emziren annelerin kalsiyum açısından zengin maden sularını tüketmeleri çok değerlidir. Kalp hastalarının daha fazla magnezyum içeren maden sularını tercih etmeleri durumunda ateroskleroz dediğimiz damar sertliğini önleyebilecekleri gösterilmiştir.

Maden suyu yer altı rezervuarlarından gelir. Sıradan içme suyu olan arıtılmış suyun aksine, maden suyu kimyasal işlemlere tabi tutulmaz. Kaynağında saflığı ve sabit mineral seviyeleri ile doğal mineralli sular   İçme suyuna alternatif olacak sağlıklı sıvı kaynaklarıdır. Kaynak suları en doğal haliyle tüketimimize uygundur ve kaynağında şişelenir.

MADEN SUYUNDAKİ DOĞAL MİNERALLER NELERDİR?

  • Sodyum:Asit-baz kararlılığı, uyarı iletimi

  • Kalsiyum:Kan pıhtılaşması, kemik ve diş sağlığının güçlendirilmesi, sınır uyarılarının iletilmesi

  • florür:Kemik ve diş sağlığı gelişimi

  • Magnezyum:Kas ve sınır sağlığı, kalp sağlığı ve güç üretimi

  • Potasyum:Vücutta su stabilitesi, hücre metabolizması

  • Bikarbonat:Sindirim sistemi

  • İyodür:Tiroid bezi fonksiyonlarının düzenli çalışması

  • Sülfat:Mide, safra kesesi ve sindirim sisteminin korunması

MADEN SUYU NE ZAMAN İÇİLMELİDİR?

Maden suyu güne başlarken, gündüz ve akşam tüketilebilir. Özellikle vücudun susuz kaldığı yaz ve kış aylarında günde 1 bardak maden suyu tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. Şişkinlik ve hazımsızlık gibi sorunlara iyi gelen maden suyu, bilinenin aksine yemeklerden sonra hızlı bir şekilde içilirse mideyi daha fazla şişirir.


MADEN SUYUNUN CİLT VE YÜZ ÜZERİNE FAYDALARI

Halk arasında sadece hazımsızlığa iyi geldiği bilinse de insan cildi için çeşitli faydaları olan doğal maden suyunun bilinmeyen birçok faydası vardır. Doğal maden suyu karbondioksit gazı içerir. Bu nedenle şişkinlik ve hazımsızlık sorunları için oldukça yeterli olduğu doğrudur ancak bunun yanında cilde sağladığı pek çok avantaj şu şekilde sıralanmaktadır:

– Cildin temizlenmesine ve pürüzsüzleşmesine yardımcı olur.

– Cildin daha parlak ve estetik görünmesine katkıda bulunur.

– Cildin farklı bölgelerindeki lekelerin giderilmesine katkı sağlayan doğal maden suyu, cildin daha saf ve saf görünmesine yardımcı olur.

– Genişlemiş gözenekleri sıkılaştırır ve cildin daha pürüzsüz görünmesine katkıda bulunur.

HANGİ MADEN SUYU TERCİH ETMELİ

Maden suyu ile ilgili çalışmaların sonuçları çok değişkendir. Diş aşınması pH 4.5’te başlar. Maden suyunun pH’ı en az 5 civarındadır. Bu nedenle aşırı ve kontrolsüz maden suyu tüketimi diş aşınmasına neden olabilir. Ama bu aşınma gazoz ve benzeri kadar yüksek değil. Bazı araştırmalara göre maden suyunda bulunan çeşitli mineraller, özellikle flor, dişleri çürükten korumaktadır. Doğal maden suyu aromalı olmamalıdır. Özellikle turunçgil aromalı maden suları çürüme eğilimini artırabilir. Laboratuvar çalışmaları aromasız maden sularının tercih edilmesi konusunda uyarıda bulundu. Maden suyu seçilirken sodyum oranı düşük olanlar tercih edilmelidir. Ayrıca çok fazla tuz içeren maden suları idrarla kalsiyum atılımını hızlandırdığı için osteoporoz açısından önemli bir risk oluşturmaktadır.

haber-genc.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu