Yaşam

Cüneyt Arkın’ın eşi Betül Cüreklibatır adına ifade veren Nuri Alço: Yeşilçam’da yaşananları anlattık

İstanbul 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, davacı Cüneyt Arkın’ın ilk eşinden kızı Filiz Cüreklibatır, sanığın ikinci eşi Betül Cüreklibatır ve taraf avukatları katıldı.

Cüneyt Arkın’ın eşi Betül Cüreklibatır adına ifade veren oyuncu Nuri Alço, Eskişehirli oldukları için Arkın’la sinemaya girmeden önce tanıştıklarını belirterek, “En son ‘Katiller de Ağlar’ filmini Cüneyt Arkın’la çekmiştim. 1981 yılındaydı.

O dönemde Cüneyt Arkın’ın üç film için 10 bin TL fiyat aldığını hatırlıyorum. Bu parayla gayrimenkul alınamayacağını çok net hatırlıyorum. En iyi ihtimalle eski model bir arabanın fiyatına değecektir.

CÜNEYT AKTÖR OLDUĞUNDA ARAMIZDAKİ ZORLUKLAR AÇILDI

O dönemde kayınpederi olmasaydı Cüneyt Arkın’ın geçimini sağlaması mümkün değildi. Eşi Betül Hanım’ın yardımıyla evdeki figüran grubuna ve kavgacılara yemek dağıtır, onlara bakar ve denetlerdi.

Bunlar aynı zamanda masraf gerektirecektir. Cüneyt Arkın’ın Silivri ve Levent’te evi ve arabası olduğunu biliyorum. “Eşi Betül Hanım’ın babasından kalan bir mirası vardı” dedi.

Yeşilçam oyuncularının o dönemde yüksek bir gelir elde etmediğini vurgulayan Alço, “O dönemde oyuncular bütün kıyafetlerini alıp setlere minibüslerle giderlerdi.

Cüneyt Arkın’ın telif hakkı ve geliri söz konusu değildi. O dönemin oyuncularından Kemal Sunal öldükten sonra eşinin başvurusu sayesinde telif hakkını aldı.

Arkın, sinemada yaptığı çalışmalar sonucunda ciddi sakatlıklar yaşadı. Sigortası olmadığı için tedavi gördü ve tüm masraflarını ve sağlık masraflarını cebinden karşıladı.

Cüneyt’in sürekli kortizon kullandığını ve para harcadığını biliyorum. Sağlık sorunları yaşadığı dönemlerde eşinin ve oğullarının kollarına alıp ilgili yerlere giderdi. Tarık Akan’ın cenazesine bile bu şekilde gitti.

Cüneyt Arkın’ın eşi veya oğullarının rastgele bir baskı uyguladığını duymadım. Cüneyt ölümüne kadar akıl sağlığı yerindeydi. Her şeyi net bir şekilde anlayabiliyor, iyi konuşabiliyor ve hayatta kalabiliyordu.

“Son ana kadar algısını azaltacak ya da baskı yoluyla kendisine baskı uygulayacak bir algının olmadığını hatırlıyorum” dedi.

ALÇO: “YEŞİLÇAM’DA OLUYORLARI ANLATTIK”

Duruşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Nuri Alço, “Tanık olarak geldim, kızıyla ilgili bir konu vardı. Yeşilçam’dan, sinemadan konuştuk, hepsi bu, çok iyi geçti. sorun.” Betül Cüreklibatır ve Filiz Cüreklibatır konuşmak istemedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu