Ekonomi

Adidas, Kuzey Amerika satışlarındaki düşüşe rağmen ilk çeyrekte büyüme kaydetti

Adidas, ilk çeyrek sonuçlarının, şirketin hala yüksek stok seviyeleriyle boğuştuğu Kuzey Amerika hariç tüm bölgelerde büyüme gösterdiğini bildirdi. Alman spor giyim devi Salı günü bu eğilime dikkat çekerek küresel operasyonlarında karışık bir performansa işaret etti.

Adidas’ın en büyük ikinci pazarı olan Kuzey Amerika’da, 2024 yılının ilk üç ayında gelirler bir önceki yıla göre %4 azalarak 1,12 milyar Euro’ya (1,20 milyar $) geriledi. Bu, 2023’ün son çeyreğinde yaşanan %20’nin üzerindeki daha önemli düşüşe kıyasla bir iyileşmeye işaret ediyor.

Adidas diğer bölgeler için spesifik rakamlar vermedi ancak ilk çeyrekteki genel büyümenin Kuzey Amerika dışındaki satışların artmasından kaynaklandığını belirtti.

Raporda kullanılan cari döviz kuru 1 $ – 0,9342 €’dur.

InvestingPro Insights

Tekstil, Hazır Giyim ve Lüks Mallar sektörünün önde gelen oyuncularından Adidas, Kuzey Amerika pazarındaki zorluklara rağmen çeşitli bölgelerde genişlemeye işaret eden ilk çeyrek sonuçlarıyla küresel operasyonlarında dayanıklılık gösterdi. Şirketin büyüme gidişatı, bu yıl beklenen net gelir artışını ve önümüzdeki dönem için kazanç beklentilerini yukarı yönlü ayarlayan dört analistin revizyonlarını vurgulayan birkaç InvestingPro İpucu tarafından vurgulanıyor.

Ayrıca, Adidas’ın hisse senedi performansı, altı aylık fiyat toplam getirisinin %38,94 olduğunu gösteren son verilerin de kanıtladığı gibi, son altı ayda büyük bir fiyat artışıyla güçlü bir seyir izledi. Bununla birlikte, hisse senedinin şu anda 52 haftanın en yüksek seviyesine yakın işlem gördüğünü, 52 Haftanın En Yüksek Fiyat Yüzdesinin %99,96 olduğunu ve Göreceli Güç Endeksinin (RSI) hisse senedinin aşırı alım bölgesinde olduğunu gösterdiğini belirtmek gerekir. Yatırımcılar, mevcut F/K Oranının (Düzeltilmiş) -1148,15 olduğunu, bunun da Kuzey Amerika pazarında karşılaşılan zorlukları ve şirketin yüksek stok seviyelerini aşma çabalarını yansıttığını bilmelidir.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Şirketin Piyasa Değeri (Düzeltilmiş) 43,79 milyar $’dır ve Brüt Kar Marjı %47,52 ile güçlü kalmaya devam ederken, 2023’ün 1. çeyreği itibariyle son on iki ayda Gelir Artışında -%4,82 ile hafif bir düşüş olmuştur. Adidas, şirketin finansal istikrarını göz önünde bulunduran yatırımcılar için kritik bir faktör olan orta düzeyde bir borçla faaliyet göstermektedir.

Daha derin bir analizle ilgilenenler için InvestingPro, Adidas hakkında ek bilgiler ve ölçümler sunuyor. Yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliğinde ekstra %10 indirim almak için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanın ve daha bilinçli yatırım kararları almanıza yardımcı olacak 12 ek InvestingPro İpucunu keşfedin.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu